Zorg- en techniekdag

Op donderdagmiddag 19 oktober is groep 8 naar de Zorg en Techniekdag van de RSG Tromp Meesters( Stationsstraat) geweest. Deze dag werd geleid door Technics4U.nl.

De kinderen hebben deze middag kennisgemaakt met een techniek- en een zorgles en hebben veel informatie gekregen over wetenschap en techniek.

Tijdens de techniekles hebben de leerlingen zelf een kleine ventilator gemonteerd volgens een gebruiksaanwijzing en in de zorgles hebben de kinderen gel gemaakt en een cupcake versierd. Het tweede deel van de middag kregen we in de vorm van 4 korte filmpjes, een spel en een quiz, informatie over de wetenschap en de technologie die hierbij hoort. Een aantal leerlingen viel ook nog in de prijzen. Naast dat het erg leuk was, kunnen de leerlingen zo ook een beeld vormen van waar ze goed in zijn of waar hun interesse ligt. Een kleine voorbereiding om later een bewustere keuze maken voor een opleiding of richting.

Ook willen we Janneke, Neeltje, Judith en Elyse heel erg bedanken dat ze ons gebracht en gehaald hebben.

Klink op deze link voor meer foto's.

2017-2018 groep 7/8

In de combinatiegroep 7/8 zitten 30 kinderen waarvan achttien leerlingen in groep 8 en twaalf kinderen in groep 7.
Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat meester Roel voor de groep. Op donderdag is dit juffrouw Cathy.
Op woensdagochtend heeft groep 7 van 11.30 uur tot 12.15 uur dominee Matthijs. Tijdens zijn lessen doen de kinderen kennis op over diverse godsdiensten.
Groep 8 heeft dan onder leiding van juf Henny HVO (humanistische vorming).
Op maandag krijgen de leerlingen van vakdocent Niels bewegingsonderwijs.
In de klas wordt er met het programma Snappet gewerkt. De leerlingen hebben allemaal een tablet waarop de vakken rekenen, taal, begrijpend lezen, woordenschat, studievaardigheden en spelling worden gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om gepersonaliseerd onderwijs aan te bieden. Niet alle vakken worden via een tablet verwerkt. In de klas wordt samenwerken gestimuleerd. Hiervoor maken we gebruik van coöperatieve werkvormen. De Kanjertraining wordt als leidraad gebruikt voor de sociaal emotionele vorming. De kinderen maken een werkstuk, boekverslag en houden een spreekbeurt. In groep 7/8 krijgen de kinderen vaker huiswerk mee. In de tweede helft van het schooljaar krijgen de kinderen uit groep 8 EHBO lessen. Groep 7 doet mee aan het verkeersexamen.
Voor groep 8 is de verwijzing naar het VO belangrijk  Hiervoor maken wij mede gebruik van de Plaatsingswijzer om een zo objectief mogelijk advies te kunnen geven. In april wordt de Cito eindtoets afgenomen.
Zowel in groep 7 als 8 gaan de kinderen op schoolkamp. Dit schooljaar gaan we naar Breeland in Annen.
Het einde van het jaar wordt feestelijk afgesloten door middel van een musical welke door beide groepen wordt uitgevoerd.

Schoolvoetbal

Niet in de finale maar wel mooie resultaten in de poule. Er werd sportief en fanatiek gestreden.

ROVA actie

Ook dit jaar weer Giethoorn mooi schoon gemaakt.

Halt

Ze weten natuurlijk al heel veel over vuurwerk. Toch kan het geen kwaad om de gevaren nog eens op een rijtje te zetten. Daarnaast kregen de leerlingen inzicht in de overlast die sommige groeperingen ondervinden. Het voorkomen van een strafblad dat willen ze allemaal.

Bezoek Synagoge Zwolle

Ook dit jaar heeft groep 7 onder leiding van de dominee een bezoek gebracht aan
de synagoge te Zwolle.
Onder leiding van een gids werd het joodse geloofd besproken.
Volgende week staat een bezoek aan de moskee in Steenwijk gepland.

Klik op deze link voor meer foto's.

Ambassadeurs op bezoek

Groep 7/8 kreeg vanmiddag voorlichting over het voortgezet onderwijs door 'oud' leerlingen. Jade, Maarten en Esmee vertelden over hun eerste ervaringen op de nieuwe school. Na een korte PowerPoint werden er natuurlijk veel vragen gesteld. Erg leuk initiatief van de RSG en zeker voor herhaling vatbaar.

Schoolsounds

Workshop Schoolsounds.

Wees eens muisstil……welke schoolgeluiden hoor jij? Film en monteer geluiden van jouw school tot een muziekvideo! Welke geluiden zijn er bij jou op school en kan je die geluiden filmen? Hoe kun je een stuk componeren met omgevingsgeluiden? Hoe werkt herhaling in muziek? Zou je met alleen maar geluiden van jouw school een muziekvideo kunnen maken?

De kinderen bekijken eerst een aantal muziekvideo’s zoals gebruikt in de beeldende kunst. Vervolgens onderzoeken ze welke geluiden er zijn en gemaakt kunnen worden binnen de school. De kinderen filmen deze geluiden met een videocamera en monteren de filmfragmenten met gebruik van een computer tot een muziekvideo.

Groep 7/8 heeft vrijdagochtend 4 november deze workshop gevold. Het was een erg leuke ochtend die de kinderen met veel enthousiasme hebben ontvangen.

Coöperatief leren

Ook in groep 7/8 zijn de leerlingen het coöperatief leren aan het ontdekken.
Na de vorm Tweetal Coach nu ook Binnen- en buitenkring toegepast bij het
onderdeel Engels.
Wel even wennen maar toch leuk om te doen.

Kinderboekenweek 2016

Deze week met de groep diverse activiteiten in het kader van de Kinderboekenweek gedaan.
Het leukste was natuurlijk wel het bakken van Wentelteefjes volgens grootmoeders recept.