Groep 1/2

Groepsvoorstelling

Op vrijdagmorgen 1 december hebben de kleuters een voorstelling over Sinterklaas en zijn Pieten gegeven. Ze begonnen als “Giethoorn Band” waarbij alle muziekinstrumenten gebruikt werden. Ze zongen liedjes en lieten hun klimkunsten zien. Sint en het publiek hebben ook Engelse woordjes van de Pieten geleerd. De ondeugende Pieten kregen een fopcadeautje en deden alsof. Het was een geslaagde voorstelling met gewaagde kunsten en veel liedjes. 

Pepernoten bakken

De kleuters zijn druk bezig geweest met het pepernoten bakken. Dit voorafgaand aan de voorstelling en het bezoek van Sinterklaas op 5 december aan onze school. De pepernoten zijn gebakken in de oven van 
“ De Olde Smidse”. Alle kinderen van school mochten er van proeven. De kleuters kregen ook een zakje pepernoten mee naar huis. Alle pepernoten bakkers bedankt voor het harde werken. En nu lekker smullen.....

Klik hier voor de foto's.

Sint Maarten

De kleuters zijn blij met de lampion die ze op school gemaakt hebben. Ze zijn uitgenodigd door Zonnewiede en kunnen op 11 november de deuren langs gaan om de St.Maarten liedjes te zingen die we afgelopen week geoefend hebben.

Nationaal Schoolontbijt

Gezond ontbijten is geen kunst voor groep 1 en 2. Ze hebben samen van een heerlijk ontbijt genoten. Sommige kleuters hadden de pyjama nog aan...

 

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek komt er bijna iedere dag een voorlezer in onze klas.

De eerste dag kwam de moeder van Floris, Albertine Slot, verkleed als draak in onze klas. Ze las het boek "Mama is kwijt" voor. De kinderen konden zich goed inleven in het verhaal en deden prima mee. De tweede dag kwam Chantal Petter "Het spookt bij Madame Rat" voorlezen. Ze vertelde ons dat ze zelf ook een boek aan het schrijven is. De kinderen kregen een blaadje mee naar huis waar de recepten van de dieren opstonden. De derde dag kwam Hanneke Tan voorlezen. Zij las met een heksenhoed op "Hennie de Heks en het vliegend tapijt" voor. De kinderen deden helemaal mee met de achtbaan die ze ontdekten in het boek en genoten zichtbaar van het verhaal. De vierde dag kwam Sjaak ter Schure verkleed als heks voorlezen. De vijfde en laatste dag kwam Thoni Meyer als piraat voorlezen.

Klik op deze link voor nog meer foto's.

2017-2018 groep 1/2

De kleutergroep bestaat momenteel uit 17 kleuters. Gedurende het schooljaar komen er steeds meer leerlingen bij, de groep bestaat dus uit de instroom (vanaf januari), groep 1 en groep 2.

We hebben een klaslokaal met een verhoogde huishoek, de kringactiviteiten vinden in het midden van het lokaal plaats.

We kunnen iedere dag gebruik maken van het speellokaal. In het speellokaal worden spellessen, kleutergymlessen, muzieklessen en zo nu en dan reken- en taallessen gegeven. Tijdens deze lessen maken we zoveel mogelijk gebruik van de materialen die in het gymlokaal aanwezig zijn.

Natuurlijk spelen de kleuters ook veel buiten. Er is een grote zandbak en veel speelruimte met speeltoestellen en speelmateriaal.

In de klas hebben we nieuwe vriendjes gekregen. Dit zijn Pompom, Loeloe en Zoem. Ze komen uit de methode Schatkist de derde editie. De kleuters hebben intussen kennis met ze gemaakt. Ze staan op een vaste plaats in de klas op de schatkist tafel. De derde versie beslaat alle leergebieden voor de kleuters. Dit zijn taal, rekenen, sociaal-emotioneel, motorisch, kunstzinnige vorming, wetenschap en technologie. De kleuters zijn erg blij met de nieuwe vriendjes in de klas.

Verder leren de kleuters Engels op de basisschool. Iedere dag zingen ze een lied of krijgen ze Engels via het digibord en interactief. De kleuters kennen intussen al veel Engelse woorden en beginnen ook korte zinnetjes te spreken. Dit gaat meestal met behulp van het stellen van een vraag. Ook kennen ze bijvoorbeeld verschillende bewegingsvormen in het Engels, zoals springen, dansen en rennen.

Dit schooljaar zijn we gestart met het thema "Start" van schatkist. Iedere periode bestaat uit 3 of 4 weken. Vanaf deze week (week 39) zijn we begonnen met het thema "Doen alsof". Dit is meteen een mooie aanloop naar de kinderboekenweek toe (thema: Gruwelijk eng!). De kinderen hebben zich deze week bijna allemaal al verkleed en doen alsof...

Noniksi in Ossenzijl

Nationale Voorleesdagen

Sjaak van de winkel heeft vanmorgen in de klas voorgelezen over Kikker. We weten nu ook waar Sjaak bang voor is en hij weet wat hij eraan kan doen om niet meer bang te zijn.  De kleuters vonden een hele goede oplossing voor het probleem van Sjaak. Iedere dag komt er bij de kleuters iemand voorlezen in het kader van De Nationale Voorleesdagen. In deze periode t/m 4 februari kunnen de kinderen een gratis abonnement bij de bibliotheek aanvragen. En.... het is iedere dag weer spannend wie bij de kleuters aanschuift om voor te lezen.

Voor nog een paar foto's klik op deze link.

Joep de voorstelling

Vertellen over de foto's met de praatstok. De anderen luisteren.
Naspelen van de dieren konden de kleuters heel goed, zelfs met de geluiden uit het verhaal erbij. Iedereen kreeg een wolk (watje) om er zelf iets van te maken.

Klik op deze link voor foto's.

Groepsoptreden 1/2

Kinderboekenweek 2016

In het kader van de Kinderboekenweek. Oma's bakken vaak appeltaart. Mama's leren dat van de oma's en nu kunnen de kleuters het ook, samen met een aantal mama's uit de klas. Mama's bedankt, we gaan er vrijdag samen lekker van smullen.....
Klik op deze link voor nog meer foto's.